Αναγνώστες

TO E-MAIL ΜΟΥ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘYΝΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ:thanosthundercats@yahoo.gr

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΘΕΛΕΤΕ.

ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Ο.Τ.Ε.

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ 2ο ΜΕΡΟΣ...Αυτό έγινε επειδή η Πάλαια Διαθήκη μιλάει συμβολικά .Ο Αδάμ και η Εύα ήταν μεν οι πρώτοι άνθρωποι, αλά εφόσον ο Κύριος τους ευλόγησε να αυξηθούν σίγουρα θα υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι μαζί τους στον Παράδεισο. Οπότε οι δύο αυτοί συμβολίζουν όλο το ανθρώπινο είδος και θα το τεκμηριώσω στη συνεχεία αυτό…

ΣΥΝΕΧΕΙΑ 2ο ΜΕΡΟΣ

Ερχόμαστε λοιπόν στη συνέχεια μιας διαχρονικής ερωτήσεως που απασχολεί κάθε έναν μας .Όλοι λέμε ότι εκείνος που έπρεπε να τιμωρηθεί ήταν ο Εωσφόρος που παρέσυρε τον άνθρωπο από τον Παράδεισο. Τι ωραία! όλους θα μας βόλευε αυτό να είναι υπεύθυνοι για όλα τα κακά στον κόσμο οι δαίμονες και εμείς να την βγάζουμε καθαρή κι ούτε γάτα ούτε ζημία, Ε !Ωραία δε θα ήταν; Κι όμως η αλήθεια εδώ είναι άλλη και θα μας πονέσει. Για να πάρουμε τα πράγματα πάλι από την αρχή δηλαδή από τις Γραφές και ειδικά από το κείμενο που παραθέσαμε στο 1o μέρος

Αν μεταφράσουμε λοιπόν τι βλέπουμε το φίδι το όποιο χρησιμοποίησε ο σατανάς και ταυτόχρονα ήταν το φρονιμότερο από όλα τα ζώα του Παραδείσου ,πήγε στη Γυναίκα και της είπε:-Γιατι δεν τρώτε από αυτό το δέντρο;(Εδώ μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι α σατανάς δεν γνωρίζει το μέλλον και για αυτό ρώτα την Εύα ,Έτσι κάπως την παθαίνουν και τα ψευτομέντιουμ της εποχής μας . άλλη κουβέντα αυτή όμως, άσχετή με το θέμα μας, απλά το αναφέρω.) εκείνη είπε; γιατί μας είπε ο Θεός ότι άμα φάμε από εκεί θα πεθάνουμε.-δε θα πεθάνετε αλά θα γίνετε πιο σοφοί από εκείνον τους είπε. και τότε αυτή έφαγε και μετά έδωσε στον άνδρα και έφαγε και εκείνος, ύστερα πήραν δυο φύλα συκής για να καλύψουν την γύμνια τους επειδή διαπίστωσαν τότε ότι δεν φορούσαν τίποτα δειλινό ο Θεός περπατούσε στον Παράδεισο και φώναξε: ΑΔΑΜ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ; Tότε ο Αδάμ είπε τρόμαξα που ερχόσουνα και κρύφτηκα επειδή ήμουν γυμνός; ΤΙ; είπε ο Θεός μήπως έφαγες από εκεί που σου είπα να μη φας;-Δε φταίω εγώ, η γυναίκα που μου έδωσες μου είπε να φάω.-Γυναίκα είναι αλήθεια αυτά που λέει. εκείνη-το φίδι φταίει όχι εγώ και μετά συνεχίζετε το κείμενο με τις τιμωρίες που επέβαλε ο Θεός σε αυτούς. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΑΝΑΛΎΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΆΤΩ.

Στο θέμα μας όμως παρατηρούμε τον Εωσφόρο να παρασέρνει τους ανθρώπους γύμνια τους συμβόλιζε την αθωότητα τους την οποία χάσανε και για αυτό βαλαν μπροστά τους τα φύλα. Ο Θεός περπατούσε στον Παράδεισο. Φανταστείτε λίγο………….Ο ίδιος ο Κύριος Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ να περπατάει δίπλα στα δημιουργήματα της!!!!!!!!!!Αυτό ήταν και είναι η ζωή και ο Παράδεισος είσαι διπλά στον δημιουργό σου, σε αυτόν που είναι η Ζωή. Οπότε κόλαση και θάνατος είναι να ζεις μακριά του. Αυτό εννοούσε ο Θεός όταν τους είπε ότι αν φάτε θα πεθάνετε.

Υστέρα τι βλέπουμε ο Θεός φώναξε τον Αδάμ. Λέτε να μην ήξερε που ήταν; και μετά ρώτησε τον Αδάμ….. Λέτε να μην ήξερε ο Παντογνώστης Θεός τι είχε κάνει; και μετά ο Αδάμ τα ρίχνει στην Εύα και η Εύα στο φίδι… ΠΟΥ είναι άδικος λοιπόν ο ΘΕΟΣ; γιατί Άλο θα ρώταγε τους ανθρώπους τι έκαναν; αφού ήξερε από πριν. Φυσικά το έκανε αυτό για να δώσει ευκαιρία σε αυτούς να του πουν την αλήθεια και στη συνέχεια να τους συγχωρέσει ο και να τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη ζωή τους την αιώνια στον Παράδεισο. Αυτοί τι κάνανε ο ένας τα έριχνε στον άλλον. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο αμάρτημα των ανθρώπων, αυτό το οποίο έχουμε και εμείς μέχρι σήμερα. Η ανευθυνότητα και η μετάθεση των ευθυνών σε άλλους τους άλλους εκτός από τον πραγματικό φταίχτη ….τον ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΜΑΣ.

Εδώ ταιριάζει και η απάντηση ότι ο σατανάς φταίει για το κακό που επικρατεί στον κόσμο μας. Λένε μερικοί. Εξηγούμαι: Δεν το παίζω συνήγορος του τιποτένιου και μισητού όμως για σκεφτείτε ποιος κάνει το κακό και ποιος έχει τις επιλογές των πράξεων του …..φυσικά εμείς οι άνθρωποι και κάνει άλλος. Οπότε και εμείς όλοι να ήμασταν τότε θα τον τρώγαμε τον απαγορευμένο καρπό και αν μας ρώταγε ο Θεός θα λέγαμε όλοι ότι το φίδι έφταιγε ………..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ……

12 σχόλια:

MATIZ είπε...

Καλός σε βρήκα ορθόδοξε αν και δεν ξέρω και πολλά θρησκευτικά μου αρέσει να παρακολουθώ τα ενδιαφέροντα θέματα που γράφεις αν και περίμενα κάτι συλλεκτικό για τη δεκαετία του 80 και μετά, μιας και εγώ είμαι λάτρης της δεκαετίας του 80 .

Να είσαι πάντα καλά ορθόδοξε!

Ορθόδοξος1980 είπε...

Σε ευχαριστώ φίλε ΜΑΤΙΖ.Πρώτα ομώς είμαι Ορθοδόξος και μετά 80.Μου έδωσες μία ιδέα όμως για να κάνω μία άναρτησή για το 1980 μόλις τελείωσω το 3ο και τελευταίο μέρος αυτής.Σε ευχαριστώ και σε λίγο θα δείς αυτό που περιμένεις.Ο Θεός μαζί μας και καλώς ήρθες στην παρέα μας φιλαράκο.

ΑΝΘΗ είπε...

Αγαπητέ Ορθόδοξε 1980,
Το προπατορικό αμάρτημα δεν μιλούσε για φυσικό θάνατο του ανθρώπου (Αδάμ, χωμάτινος δηλαδή στα εβραϊκά). Ο θάνατος των πρωτοπλάστων ήταν πνευματικός, μια και η νέκρωση της ψυχής είναι ο χωρισμός της από τη ζωοποιό ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Ο όφις μπορεί να θεωρείται ανθρωποκτόνος , αλλά δεν ευθύνεται για την ενθρόνιση του εγωισμού στον άνθρωπο, χωρίς τη θέλησή του (ανθρώπου). Ο Αδάμ, τρώγοντας τον απαγορευμένο καρπό, έχασε τη δυνατότητα να οδηγηθεί στην τελείωσή του, γιατί προσπάθησε να γίνει ανώτερος σε σοφία από το Θεό, ενώ τελικά αποδείχθηκε η πνευματική γύμνια του!
Καλή κι ευλογημένη μέρα!

Mysteri planet είπε...

Χαίρετε αγαπητέ ορθόδοξε1980 δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις ένσταση και φυσικά διάλεξε μόνο στου ο άνθρωπος για να πέσει και όταν έφαγε τον απαγορευμένο καρπό δεν ζήτησε αμέσως συγνώμη . Αλλά τον παρέσυρε ο Εωσφόρος που χρησιμοποίησε το φίδι. Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να μετανοήσει,και ο υπεράγαθος Θεός ήξερε όταν σκοτίζεται ο νους είναι δύσκολο κανείς να επανέρθει για και ο καλός Θεός ενσαρκώθηκε ο ίδιος και θυσιάστηκε για να σωθούμε ο Τριαδικός Θεός. Το να ρίχνουμε ότι φταίει ο διάβολος δεν κάνουμε τίποτα γιατί και εμείς έχουμε μέρος της ευθύνης, είτε να ακολουθήσουμε το Άγιο Θέλημα του Θεού ,η την υπερηφάνεια του διαβόλου . Είμαστε ικανοί και για τα δύο η επιλογή δική μας. σε χαιρετώ αγαπητέ τα ξαναλέμε.

george-zampiakis είπε...

Πολύ καλό το άρθρο για το προπατορικό αμαρτημα, διότι η αρχή της αμαρτίας μας δίχνει την αφετηρία για το σχέσιο της θειας προνοιας στο ανθρώπινο γενος.

Υ.Γ Είναι εξαιρετικό το μπλόγκ σου.

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

Χαίρετε Ορθόδοξε 1980 ενδιαφέρον όσα ειπώθηκαν με κάλυψαν.Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να μετανοήσει,αν κάνουμε το Θέλημα του Θεού θα ξαναγυρίσουμε στην ουράνια πόλη που είναι ο παράδεισος !


ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

Ορθόδοξος1980 είπε...

Ανθή χαίρομαι ειλικρινά που οι απόψεις σου συμφωνούν με τις δικές μου .Άλλωστε και εγώ αυτό είπα, ότι πραγματικός θάνατος ήταν και είναι ο χωρισμός του ανθρώπου από τον Θεό μας. επίσης ο άνθρωπος ήταν τέλειος γιατί φτιάχτηκε από την Αγία Τριάδα, καλός λίαν όπως λέει και η Γραφή όμως ήταν από την αρχή ελεύθερος να επιλέξει για το τι θα κάνει, όπως ακριβώς και τα άλλα δημιουργήματα του τους Αγγέλους .η τελειότητα έφυγε από πάνω του την στιγμή που παράκουσε την εντολή του Θεού και μέσω της παρακοής του θέλησε να μάθει και το κακό το οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζε. Τέλος η γύμνια συμβολίζει την αθωότητα της ψυχή μας την όποια χάσαμε από τότε και ψάχνουμε να την βρούμε μέχρι σήμερα. Εύα σημαίνει ζωή και δηλώνει την χαρά του ανθρώπου που μέσω αυτής θα διαιωνίζονταν το ανθρώπινο είδος ενώ και είναι όνομα το οποίο έδωσε ο άνδρας στη γυναίκα. Ενώ Αδάμ είναι όνομα που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο για να του υπενθυμίσει με ποίο υλικό τον κατασκεύασε πριν του δώσει την ψύχη φυσώντας στο πρόσωπο του.
Καλή σου νύχτα αγαπητή.

Ορθόδοξος1980 είπε...

Αγαπημένε μου φίλε, η ένσταση μου μπαίνει εκεί που λες ότι το πρώτο αμάρτημα το έκανε ο διάβολος και ήταν ο εγωισμός. και ότι εκείνος είναι υπεύθυνος που φύγαμε από τον Παράδεισο.(έτσι λες στην πρώτη σου απάντηση.)Προφανώς όμως ήθελες να πεις αυτό που μου γράφεις τώρα και δεν το κατάλαβα καλά εγώ. οπότε μαζί σου είμαι και εγώ φιλαράκι. Ο μισόκαλος σίγουρα πετάει τις μπανανόφλουδες και εμείς τις πατάμε, όμως αν έχουμε ανοικτά τα μάτια μας μπορούμε να τις βλέπουμε και να τις αποφεύγουμε. Η αγαπημένη του αμαρτία είναι η ματαιοδοξία πράγμα το όποιο μας έσπειρε από την στιγμή που και εμείς όπως και αυτός θελήσαμε να ξεπεράσουμε τον Πατέρα μας.
Όμως υπάρχει σωτηρία… θα επιστρέψουμε πότε… μας βοήθησε ο Θεός… αυτά και άλλα θα έρθουν στο τρίτο μέρος που θα αναρτήσω σε λίγο…
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Ορθόδοξος1980 είπε...

Φίλε George η αρχή της αμαρτίας μας δείχνει ότι είμαστε ελεύθεροι από τον Θεό να κάνουμε την Ζώη μας όπως την θέλουμε και ότι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας. Το σχέδιο του Θεού είναι η σωτηρίας του ανθρώπινου γένους και επανένωση του ανθρώπου στη αρχική του κατάσταση ,το κάλο και την αθωότητα.
Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Σύντομα θα σε επισκεφτώ στο μπλοκάκι σου για να τα πούμε.
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ορθόδοξος1980 είπε...

Φίλε Φως έυχόμαι η Ουράνια πόλη πού είναι η αγγαλιά του επουράνιου Πατέρα μας να μας χωρέσει όλλούς και να αξιώθούμε να είμαστε όλλοι μαζί οι άνθρωποι εκεί.Κλείνω με μια προσευχή:
ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ ΩΣ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΑΜΗΝ

MATIZ είπε...

Χαίρετε ορθόδοξε 80 περιμένω να δω τη θα βάλεις για τη δεκαετία του 80 .

Δεν το κρύβω ότι μαθαίνω πάρα πολλά ενδιαφέροντα από το μπλοκ σου .
Προσεχώς Θα γράψω μία πολύ όμορφη ιστορία από ένα βιβλίο που βρήκα σε εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο στη Νάουσα λέγετε ΜΟΥΤΟΤΟ Μία μικρή αφρικάνικη ιστορία . Θα χαρώ να τα πούμε .

Σε χαιρετώ αγαπητέ .

Ορθόδοξος1980 είπε...

Βεβαίως αγαπημένε μου φίλε και θα τα πούμε.Σε λίγο καίρο θα αναρτήσω το αφιέρωμα για το 1980,και με την σείρα μου περιμενω με ενδιάφερον την δική σου.Να είσαι πάντα καλά ΜΑΤΙΖ.